SPRÁVŇÁCKÝ ŘÍZEK
Potřebné ingredience
vepřové maso, hl.mouka, vejce, strouhanka, olej, sůl, pepř (nemusí být), česnek kdo má rád.
Postup přípravy
vepřové maso si nakrájíme na silnější plátky, NEKLEPEME!!!
každý plátek pořežeme nožem, tak aby jsme plátek masa neprokrojili.
Potom plátky posolíme úplně malinko, potřeme mašlovačkou olejem (kdo má rád česnek, tak potře rozmačkaným česnekem) a dáme nejlépe přes noc do ledničky.
Obalujeme v trojobalu a smažíme, řízky odkládáme do sítka aby tuk odkapal a podáváme s vařenýma bramborama a zel. salátem.
typ. vařené brambory druhý den opečte na másle nebo vložte do fritézy a smažte jako hranolky asi 5-7 min. úplná mňamka.
DOBROU CHUŤ.
každý plátek pořežeme nožem, tak aby jsme plátek masa neprokrojili.
Potom plátky posolíme úplně malinko, potřeme mašlovačkou olejem (kdo má rád česnek, tak potře rozmačkaným česnekem) a dáme nejlépe přes noc do ledničky.
Obalujeme v trojobalu a smažíme, řízky odkládáme do sítka aby tuk odkapal a podáváme s vařenýma bramborama a zel. salátem.
typ. vařené brambory druhý den opečte na másle nebo vložte do fritézy a smažte jako hranolky asi 5-7 min. úplná mňamka.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé